Papa Francisc in Congresul american: gata cu pedeapsa cu moartea

Intr-o atmosfera electrizanta, plina de emotii, Papa Francisc a vorbit pentru prima data in istorie in Congresul american, reunit intr-o sedinta comuna, aducand inainte de toate un mesaj de unitate si responsabilitate fata de alegatori. Un mesaj important pentru un Congres polarizat si privit cu suspiciune de catre americanul de rand.

Dupa mesajele de multumire si gratitudine exprimate in fata tuturor senatorilor, a corpului diplomatic, a Curtii Supreme, a Consiliului de Ministri, a lui Barack Obama, Papa a transmis si un mesaj politic, sau mai bine spus de admonestrare: sa ne gandim la binele comun si “la descendenta comuna, de imigranti, majoritatea de odinioara erau straini”, afirmatiile Papei fiind urmate de aplauze puternice. Si...

Tarile europene cauta solutii pentru criza refugiatilor

Tarile din sud-estul Europei fac pasi in solutionarea crizei, in aceasta saptamana Ungaria anuntand inlaturarea sarmei ghimpate de pe sectiunea frontierei cu Slovenia, in timp ce granita dintre Croatia si Serbia a fost redeschisa.

Ungaria a inchis punctele de trecere ale frontierei cu Serbia inca din 15 septembrie, declansand o serie de reactii ale refugiatiilor care cauta sa ajunga in tarile ce le-au oferit azil, precum Germania sau Austria.

Initial, Croatia a primit cu bunavointa fluxul de imigranti, pe considerentul ca acestia vor traversa aceasta tara, apoi Slovenia, pana in Austria sau Germania. Dar Slovenia a refuzat trecerea acestora, lasand Croatia, una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, sa se descurce cu noii...

Rebelii ucraineni alunga unele organizatii umanitare

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii si-a exprimat ingrijorarea cu privire la decizia autoritatii din Luhansk de a interzice zece organizatii umanitare pentru “grave incalcari ale legilor locale”.

Regiunea estica pro-rusa Luhansk a formulat o lista neagra prin care interzice accesul pe teritoriul ei a unor organizatii precum Medicins Sans Frontieres (MSF) si Czeh Republic's People in Need (PIN). A fost scutit Comitetul International al Crucii Rosii, luat in vizor la inceputul lunii pentru ca ar fi incalcat legile privind siguranta impotriva incendiilor.

Agentiile sustin ca este dificil sa inteleaga motivul pentru care sunt fortate sa paraseasca unul dintre cele mai devastate teritorii din Europa, pentru motive aparent politice.

MSF a...

Croatia inchide granita cu Serbia: sunt deja peste 13 mii de refugiati intrati. Ungaria construieste un alt zid

S-a spus stop noilor intrari: Croatia, noaptea trecuta, a inchis sapte din opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia “pana la noi ordine”, in urma fluxului masiv de imigranti. Circa 13 mii au intrat in Croatia numai in ultimele 48 de ore “si nu mai avem capacitatea de a mai primi altii”, a comunicat Ministrul de Interne, Ranko Ostojic. Ramane deschis circulatiei un singur punct de frontiera, acela din Bajakovo. Acest lucru a fost anuntat agentiei sarbe de catre Tanjug Damir Culi, seful politiei de frontiera din Bajakovo.

Imigrantii continua sa soseasca la frontiera sarbo-maghiara, care ramane de netrecut dupa constructia zidului, de la Belgrad si chiar direct de la Presevo, din sudul Serbiei, unde continua neintrerupt fluxul din Grecia...

Conflict la gardul de la frontiera dintre Ungaria si Serbia

Incidentele au izbucnit la Horgos, in fata gardului de la granita cu Serbia. Grupuri de imigranti exasperati au incercat sa inlature sarma ghimpata si au aruncat cu pietre spre politisti. Intr-o atmosfera foarte tensionata, imigrantii au aruncat paturi peste sarma ghimpata, incercand sa o smulga. Politia si-a intarit prezenta si cu ajutorul echipamentelor speciale.

Pana acum sunt 316 imigrantii arestati de politia maghiara la frontiera cu Serbia dupa intrarea in vigoare ieri a noilor norme restrictive cu privire la emigratie. Refugiatii care au depus cerere de azil au fost pana acum 70, iar 40 de cereri au fost respinse.

In ultimele 24 de ore circa 5000 de imigranti au traversat granita nordica a Greciei, intrand in Macedonia.

Garda de...

Publicitate