Ce trebuie sa știi despre faianta?

052 300dpi 2560x1920

Foarte multe case sunt dotate cu faianta. Fie ca este vorba despre faianta baie sau despre faianta bucatarie, aceasta are rolul de a izola camerele si de a proteja peretii impotriva aburilor si a temperaturilor variate.

Inainte de a achizitione placi de faianta pentru baia sau pentru bucataria ta, este bine sa cunosti cateva lucruri elementare despre faianta.

In primul rand, este bine de stiut ca materialul din care este realizata faianta este acelasi cu cel din care este realizata gresia: O roca din nisip, careia ii sunt aplicate diverse tratamente care ii ofera structura si culoarea pe care o cunoastem. Faianta poate sa fie foarte diferita, de la magazin la magazin si de la tara la tara. Poti descoperi o uriasa varietate de culori si de modele, incepand cu faianta alba si terminand cu cea neagra sau viu colorata, cu aplicatii care mai de care mai extravagante.

De regula, pretul pentru faianta poate sa difere foarte mult. Acesta este influentat de particularitatile modelului, de tratamentul folosit sau de tara in care a fost produsa faianta. Ceea ce conteaza, in momentul in care alegi un astfel de produs, daca iti doresti eficienta maxima, este o serie de factori:

- Puterea de absorbtie a apei. In cazul faiantei de proasta calitate, apa absorbita va duce la crapaturi si la o rezistenta foarte mica;

- Luciul. Luciul este cel care decide cat este de alunecoasa faianta. Dat fiind faptul ca se foloseste pe pereti, poate sa fie oricat de lucioasa.

- Rezistenta. Tehnicile de creare a faiantei pot sa difere foarte mult, de la un producator la altul. Din acest motiv, este bine sa te informezi bine inainte de a face o achizitie.

Care sunt cele mai interesante tendinte in decorarea cu faianta?

In ultima vreme, este foarte populara faianta in doua culori contrastante. Spre exemplu, in partea de jos a peretelui poti opta pentru o culoare inchisa care sa se deschida incet catre tavan. Culorile de brun, brun roscat sau crem sunt din ce in ce mai populare, mai ales in cazul bailor. Atentie foarte mare, insa, la dimensiunile pe care le are incaperea pe care doresti sa o imbogatesti cu faianta. O culoare inchisa poate sa creeze senzatia de spatiu mic, in timp ce o culoare deschisa mareste spatiul.

Publicitate