Gresie glazurata si gresie portelanata: diferente si explicatii

106

Magazinele cu materiale de constructii imbie clientii cu tot felul de modele de gresie baie, gresie bucatarie si faianta pentru baie si pentru bucatarie. Unele sunt colorate, altele sunt simple, unele sunt mari, altele mai mici iar modelele sunt atat de diversificate, incat atunci cand vrei sa iti renovezi casa ajungi sa ai o multime de nelamuriri. Pe langa modele si culori, poti descoperi si mai multe tipuri de gresie: gresie portelanata rectificata, gresie portelata sau gresie glazurata.

Ce inseamna, cat costa si la ce ajuta aceste tipuri de gresie?

Pentru a descoperi care este diferenta dintre cele doua tipuri de gresie, in primul rand trebuie sa intelegem cum se fabrica acest material. Indiferent ca este vorba despre o gresie exterior ieftina, despre o gresie portelanata sau una glazurata, primul pas este intotdeauna acelasi: se coace un strat de lut la o temperatura foarte inalta. Dupa coacere, se obtine o placa ceramica cu fete poroase si cu o culoare asemanatoare cu culoarea pamantului.

Pentru obtinerea luciului pe care il stim cu totii, aceasta placa se supune unei arderi secundare, de data aceasta la temperatura mai mare. Astfel, apare o fata neteda si lucioasa, denumita glazura.

Pentru gresia portelanata , exista si un al treilea proces, care consta tot in arderea la temperatura inalta. Acest proces ofera luciu in tot materialul, care il face comparabil cu marmura sau cu portelanul.  Pe http://www.gresmalt.ro poti descoperi diferentele de pret. De regula, vei descoperi la placile de gresie portelata pret ceva mai mare decat in cazul placilor de gresie glazurata.

Cand se foloseste fiecare tip de gresie?

Daca vrei sa plachezi o baie sau o bucatarie, cea mai buna solutie este o gresie glazurata. Este rezistenta la traficul de interior, se curata usor si nu costa mult. Pentru exterior insa, gresia cea mai potrivita este cea portelanata, deoarece rezista fara probleme la inghet si dezghet, este rezistenta in timp si se monteaza foarte usor. Gresia portelanata este mult mai rezistenta la socuri, fiind potrivita pentru locurile in care traficul este intens.

PiatraOnline.ro

Este bine sa se evite folosirea gresiei glazurate in exterior, deoarece sunt sanse mari ca aceasta sa se sparga si sa isi piarda din proprietati. Gresia portelanata se poate folosi atat in interior cat si in exterior, insa pentru interior, cel mai bine este sa se foloseasca tot gresie glazurata.

Publicitate